Hvad gør man, hvis man er låst ude?

29 september 2021 Steffen Hansen

En situation, som de færreste ønsker at stå i, er at man har låst sig selv ude fra sit eget hjem. Så hvad gør man, hvis man ender med at gøre det ved en fejl? Det har vi valgt at finde nogle tips til, så du ved hvad du skal gøre, hvis du en dag står i den situation.

Brug en ekstranøgle

Den nemmeste løsning er nok klart, at man finder ekstranøglen frem og låser sig ind. Men det er ikke alle, som har en ekstranøgle, og derfor kan det være, at det slet ikke er en mulighed for dig. Vi anbefaler dog alle at give en ekstranøgle til en person, som de stoler på, og som bor tæt på, så de hurtigt kan stå til rådighed, hvis man ender med at låse sig selv ude.

Ring til en låsesmed

Når man står i situationen, hvor der ingen hjælp er at hente ved familie, venner eller måske sin udlejer, så er man nødsaget til at kontakte en låsesmed. En låsesmed er uddannet i alt hvad der inkluderer låse, og kan derfor hjælpe en med at komme ind i sit hjem. Det er muligt at få hjælp af en låsesmed på alle tider af døgnet, også selvom det er midt om natten klokken 3. Her skal man dog være opmærksom på, at man finder et firma, som tilbyder døgnvagt, og også at man typisk skal betale kontant og inden låsen bliver låst op.

Kig efter åbne vinduer

Hvis du er heldig, så kan det være, at du har glemt at lukke et vindue eller en terrassedør. Er dette tilfældet, så kan du kravle ind af det vindue eller gå ind af den dør, som ikke er lukket og låst. Det er dog vigtigt, at man ikke sætter sig selv i fare, hvis det er et vindue på 3. sal eller andet i den stil.

Flere Nyheder