Hvilket bådudstyr skal du bruge til din første båd?

31 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvis du er erfaren med at have haft forskellige både i dit liv, eller du er vokset op i en familie, der tit har været ude at sejle og har ejet egen båd, så er du nok blevet fordret som lille med informationer om, hvad man skal have i sådan en båd af bådudstyr.

Du har observeret det selv og set, hvad der både er smart at have, og hvad der kan være gavnligt at have, uden det er bidende nødvendigt – og så er der det udstyr, som man simpelthen ikke kan undvære.

Noget af det bliver man til at vedligeholde båden med, andet skal man navigere med; så er der redningsudstyr, og endvidere har man den slags, der giver god komfort inde i båden.

Men hvis du ikke er vant til at sejle og altid har opfattet dig som en landkrabbe, der nu vil begive sig ud at prøve bølgen blå, så skal man lære, hvad der er vigtigt at have af bådudstyr.

Lav en oversigt over, hvad du skal bruge af bådudstyr

Vi antager, at du køber en båd og ikke selv bygger den, hvorfor der nok vil følge noget udstyr med, når du får den.

Dette noterer du dig, og så ser du efter, om der er noget af det, der skal skiftes ud, hvis du nu har købt båden som brugt, og det gamle udstyr er ved at være ubrugeligt.

Dernæst er det værd at se på, hvad du skal bruge til at navigere, sejle og sikre passagernes liv med, da den slags sager er virkelig nødvendigt at have med sig, når man sejler.

Derefter kan man se på, hvad man skal bruge af bådudstyr, der er med til at vedligeholde den, både når den ligger i havnen og er på land.

Slutteligt kan du se, om der nogle ting og sager, der kan gøre sejlturene mere behagelige.

Flere Nyheder