Lækkert og ensartet trrægulv med en gulvafslibning i Herlev

By:

Hvis du ønsker dig et trægulv, som er lyst og skinnende i overfladen, behageligt at betræde og en sand fryd for øjet? Så skal du vælge den særdeles populære sæbebehandling af dit trægulv. Når et trægulv sæbebehandles, sker det ved, at en særlig sæbe arbejdes ned i træværkets nyslebne overflade.

Sæben har to funktioner: Dens hvide pigment lysner træværket, så det bliver smukt og hvidligt af udseende, og samtidig helt ensartet. Samtidig danner sæben en beskyttende hinde i træværket, som beskytter dette mod udtørring, og gør det smuds og væske afvisende. Denne sæbe hinde skal vedligeholdes ved hyppig – og grundig – gulvvask, hvor plejende sæbe arbejdes ned i overfladen, og her er med til at styrke og bevare denne hinde.

Et uplejet trægulv er et slidt og trist trægulv

Forsømmes denne rutine over et længere stykke tid, vil sæbehinden forsvinde. Dette betyder, at træværkets overflade blottes – og så er den sårbar over for udtørring. Når træet i gulvets overflade tørrer ud, vil det være mere tilbøjeligt til at danne splinter. Samtidig vil støv, snavs, væske og andet blive suget ned i de porøse fibre i træværkets overflade, og her danne grimme misfarvninger, som får gulvet til at tage sig trist og ujævnt ud. Den før skinnende og ensartede overflade bliver grålig og mat, og samtidig vil der lettere opstå ridser og skrammer fra eksempelvis møbler eller kæledyrs kløer.

Få dit lyse gulv igen med en professionel gulvafslibning

Du behøver dog ikke at fortvivle, hvis dit sæbebehandlede trægulv begynder at udvise tegn på slitage. Du kan nemlig sagtens få dit smukke trægulv igen. En dygtig og erfaren håndværker vil kunne hjælpe dig med at genskabe gulvets ensartede overflade og lyse skær – det kræver blot en effektiv gulvafslibning og en ny sæbebehandling.

Du kan læse mere på https://gkservice.dk/gulvafslibning-herlev/