Vedligeholdt, identiske gulve efter gulvafslibning

By:

Man siger som bekendt, at ikke to gulve er ens, også selvom de er lagt med det identiske materiale af den samme sort over den samme årgang for eksempel på det næsten samme tidspunkt.

For der vil altid være forskellige faktorer, der spiller ind på, hvor velholdt eller misligeholdt disse gulve er, og det gælder sådan set også, hvis man har hyret Gulvkanonen til at komme ud og gulvafslibe de samme gulve på cirka samme tidspunkt, og man så efterfølgende har sørget for at efterbehandle dem og holde dem pæne.

Gulvene vil nemlig blive betrådt forskelligt, lyset vil falde ind på diverse måder og ladet det falme; der er dyr, gæster, insekter med videre, der vil påvirke gulvet meget individuelt, hvorfor man ikke kan kigge på to identiske gulve efter alle kunstens foreskrifter og sige, at de er ens.

De er højst nogenlunde ens, lige når de er blevet lagt, men allerede kort tid efter, hvor der være forskellige påvirkninger af dem, så man mere kan tale om, at de falder fra hinanden i at være identiske.

Derfor kan man sige, at der her er forskel på teori og praksis, for det er jo let at mene ud fra beskrivelserne her, at gulvene burde være ens, men når man så kigger på dem i praksis, så vil de være meget forskellige – og den forskel øges kun med tiden.

Det gælder både, hvis indehaverne af gulvene sørger for at vedligeholde gulvene respektivt på samme måde med de samme jævne mellemrum. Der vil stadig være forskelle at spore.

Derfor kan man ikke sige, at man måske efterfølgende kan give dem en identisk gulvafslibning, når de har brug for det igen, for de kan have skejet sig så forskellige ud, at de ikke vil være til at kunne genkende fra dengang, man lagde dem, hvor de så lidt ens ud. 

Posted in: gulvafslibning